Λίγα λόγια για μένα

Αγάπησα την ψυχοθεραπεία όταν την βίωσα ως εκπαίδευση και ως προσωπική εμπειρία γιατί κατάλαβα ότι είναι μια στάση ζωής μέσα από την οποία οι άνθρωποι μαθαίνουν πώς μπορούν να είναι μαζί χωρίς να χάνουν την ατομικότητά τους, να παίρνουν χωρίς ενοχές και να δίνουν μέσα από την αλληλεπίδραση.

 

»Το βιογραφικό μου

Θεραπευτικά Βιωματικά Σεμινάρια...
Επισκεφθείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ιστοσελίδα μας και ενημερωθείτε για τα θεραπευτικά βιωματικά σεμινάρια που διοργανώνονται.
Τί είναι η Ψυχοθεραπεία;
Είναι μια μορφή θεραπείας των ψυχικών διαταραχών και μια διαδικασία αναζήτησης και γνώσης του εαυτού μας .
Κατά την ψυχοθεραπευτική πορεία ένα εκπαιδευμένο άτομο (ψυχοθεραπευτής) συμφωνεί με ένα άτομο που του ζητά βοήθεια (θεραπευόμενος) να συνεργασθούν ώστε μέσα....
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2012, Ξενοδοχείο HYATT REGENCY Θεσσαλονίκη...

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 


Η Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία είναι ένας κλάδος της Ψυχοθεραπείας ο οποίος εστιάζει στη δυναμική που έχουν οι οικογενειακές σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα στην επικοινωνία και στις αλληλεπιδράσεις των οικογενειακών μελών ή των ζευγαριών μεταξύ τους. Όπως αναφέρει ο Bowen «Οι οικογένειες είναι συστήματα αλληλοσυνδεόμενων και αλληλοεξαρτώμενων ατόμων κανένας από τους οποίους δεν μπορεί να κατανοηθεί σε πλήρη ανεξαρτησία από αυτό το σύστημα.» Η οικογενειακή Ψυχοθεραπεία αποσκοπεί στην άνθιση των οικογενειακών σχέσεων μέσα από τη διαφοροποίηση των αλληλεπιδράσεων και των νοηματοδοτήσεων των μελών. Η οικογενειακή Ψυχοθεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά σε πολλά θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο όπως αμφιθυμία, διλήμματα, κατάθλιψη, φόβο, εμμονή, αγοραφοβία, ψυχολογικές διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας συγκρούσεις, παρεξηγήσεις, είτε αυτά αφορούν το άτομο είτε ολόκληρη την οικογένεια. Ένας από τους στόχους της θεραπείας αυτής είναι η διερεύνηση του θέματος/αιτήματος του θεραπευόμενου αλλά και το πως αυτό μπορεί να σχετίζεται με τις υπόλοιπες οικογενειακές σχέσεις του ατόμου, ή τον τρόπο με τον οποίο το άτομο νοηματοδοτεί την καθημερινότητά του. Η οικογενειακή Ψυχοθεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει όλη την οικογένεια, μερικά ή ένα μόνο μέλος της.