Λίγα λόγια για μένα

Αγάπησα την ψυχοθεραπεία όταν την βίωσα ως εκπαίδευση και ως προσωπική εμπειρία γιατί κατάλαβα ότι είναι μια στάση ζωής μέσα από την οποία οι άνθρωποι μαθαίνουν πώς μπορούν να είναι μαζί χωρίς να χάνουν την ατομικότητά τους, να παίρνουν χωρίς ενοχές και να δίνουν μέσα από την αλληλεπίδραση.

 

»Το βιογραφικό μου

Θεραπευτικά Βιωματικά Σεμινάρια...
Επισκεφθείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ιστοσελίδα μας και ενημερωθείτε για τα θεραπευτικά βιωματικά σεμινάρια που διοργανώνονται.
Τί είναι η Ψυχοθεραπεία;
Είναι μια μορφή θεραπείας των ψυχικών διαταραχών και μια διαδικασία αναζήτησης και γνώσης του εαυτού μας .
Κατά την ψυχοθεραπευτική πορεία ένα εκπαιδευμένο άτομο (ψυχοθεραπευτής) συμφωνεί με ένα άτομο που του ζητά βοήθεια (θεραπευόμενος) να συνεργασθούν ώστε μέσα....
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2012, Ξενοδοχείο HYATT REGENCY Θεσσαλονίκη...

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ E.M.D.R. (Eye Movement Desensitization and Reproccing)

 

 

Η μέθοδος EMDR είναι μια συνθετική μέθοδος ψυχοθεραπείας, που έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της στη Ψυχοθεραπεία μεγάλου φάσματος προβλημάτων που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με το Τραύμα και με το άγχος.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μέθοδος EMDR μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη επεξεργασία τραυματικών αναμνήσεων, επιφέροντας έτσι σταθερές γνωσιακές και συναισθηματικές αλλαγές καθώς και σημαντική μείωση άλλου είδους συμπτωμάτων.

Η APA (American Psychological Association) αναγνωρίζει την EMDR και την CBT (Cognitive Behavioral Therapy) ως πρωταρχικές μεθόδους θεραπείας για την αντιμετώπιση του PTSD (Post Traumatic Stress Disorder). Ευρωπαςικές χώρες όπως η Μεγάλη Βρεττανία, Ολλανδία, Γαλλία, Δανία, Σουηδία έχουν ενσωματώσει την μέθοδο EMDR στο Εθνικό Σύστημα Παρέμβασης σε Κρίση.

 

πηγή: EMDR HELLAS