Λίγα λόγια για μένα

Αγάπησα την ψυχοθεραπεία όταν την βίωσα ως εκπαίδευση και ως προσωπική εμπειρία γιατί κατάλαβα ότι είναι μια στάση ζωής μέσα από την οποία οι άνθρωποι μαθαίνουν πώς μπορούν να είναι μαζί χωρίς να χάνουν την ατομικότητά τους, να παίρνουν χωρίς ενοχές και να δίνουν μέσα από την αλληλεπίδραση.

 

»Το βιογραφικό μου

Θεραπευτικά Βιωματικά Σεμινάρια...
Επισκεφθείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ιστοσελίδα μας και ενημερωθείτε για τα θεραπευτικά βιωματικά σεμινάρια που διοργανώνονται.
Τί είναι η Ψυχοθεραπεία;
Είναι μια μορφή θεραπείας των ψυχικών διαταραχών και μια διαδικασία αναζήτησης και γνώσης του εαυτού μας .
Κατά την ψυχοθεραπευτική πορεία ένα εκπαιδευμένο άτομο (ψυχοθεραπευτής) συμφωνεί με ένα άτομο που του ζητά βοήθεια (θεραπευόμενος) να συνεργασθούν ώστε μέσα....
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2012, Ξενοδοχείο HYATT REGENCY Θεσσαλονίκη...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

 

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ - (ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ)

 

Ο ψυχοθεραπευτής λειτουργεί σαν συνοδοιπόρος του θεραπευόμενου σε αυτή την θεραπευτική διαδικασία και τον ενισχύει συναισθηματικά ώστε να εκφράσει όλα όσα τον δυσκολεύουν ή τον εμποδίζουν να προχωρήσει στη ζωή του.
Έχει κατάλληλα εκπαιδευτεί τόσο επιστημονικά όσο και βιωματικά μέσα από τη δική του προσωπική Ψυχοθεραπεία ώστε να προσφέρει ένα κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης, αποδοχής, κατανόησης και ενσυναίσθησης ώστε ο θεραπευόμενος να μπορέσει να έρθει σε μια βαθύτερη γνώση του εαυτού του και να επεξεργαστεί θέματα του παρόντος αλλά και του παρελθόντος,που τον δυσκολεύουν να προχωρήσει, να απολαύσει τη ζωή του, να επικοινωνεί ουσιαστικά με τους άλλους και να είναι δημιουργικός.
Το γραφείο του ψυχοθεραπευτού είναι το ασφαλές πλαίσιο όπου θα αναπτυχθεί η θεραπευτική σχέση μεταξύ θεραπευτού - θεραπευομένου με σεβασμό ως προς το απόρρητο της ταυτότητας του ατόμου και των θεμάτων που συζητούνται (βλέπε ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Σ.Ε.Ψ.) όταν ασκούν κλινική πράξη (έργο) οι ψυχολόγοι.