Λίγα λόγια για μένα

Αγάπησα την ψυχοθεραπεία όταν την βίωσα ως εκπαίδευση και ως προσωπική εμπειρία γιατί κατάλαβα ότι είναι μια στάση ζωής μέσα από την οποία οι άνθρωποι μαθαίνουν πώς μπορούν να είναι μαζί χωρίς να χάνουν την ατομικότητά τους, να παίρνουν χωρίς ενοχές και να δίνουν μέσα από την αλληλεπίδραση.

 

»Το βιογραφικό μου

Θεραπευτικά Βιωματικά Σεμινάρια...
Επισκεφθείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ιστοσελίδα μας και ενημερωθείτε για τα θεραπευτικά βιωματικά σεμινάρια που διοργανώνονται.
Τί είναι η Ψυχοθεραπεία;
Είναι μια μορφή θεραπείας των ψυχικών διαταραχών και μια διαδικασία αναζήτησης και γνώσης του εαυτού μας .
Κατά την ψυχοθεραπευτική πορεία ένα εκπαιδευμένο άτομο (ψυχοθεραπευτής) συμφωνεί με ένα άτομο που του ζητά βοήθεια (θεραπευόμενος) να συνεργασθούν ώστε μέσα....
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2012, Ξενοδοχείο HYATT REGENCY Θεσσαλονίκη...

ΤΙ ΜΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

 

 

Ο φόβος για το άγνωστο.
Η Ψυχοθεραπεία είναι μια άγνωστη διαδικασία και είναι απόλυτα φυσιολογικό να δημιουργεί συναισθήματα φόβου και άγχους όπως κάθε τι που δεν είναι γνώριμο και οικείο.

Ο φόβος για την αλλαγή.
Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να διατηρούν αυτό που έχουν έστω και αν είναι επώδυνο. Ή όποια αλλαγή για αυτούς είναι πιο «φοβιστική» και απειλητική από αυτό που ήδη ζουν.

Η αίσθηση της παντοδυναμίας.

« Μπορώ να τα καταφέρω και μόνος μου»


Η βαθιά πεποίθηση ότι κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει.


Η ηλικία.
«Τι να αλλάξω εγώ σε αυτήν την ηλικία!» ή « είμαι ακόμα πολύ νέος...»


Δυσκολία εμπιστοσύνης.
«Ο θεραπευτής είναι ένας ξένος , δεν μπορώ να πω τα προβλήματα μου σε ένα τρίτο», «έχω πολύ καλούς φίλους τα λέω σε αυτούς...»

 

Το φύλο.

Oι άντρες είναι πιο διστακτικοί σε σχέση με τις γυναίκες να ζητήσουν βοήθεια και αυτό οφείλεται ως επί το πλείστον σε πολιτισμικούς παράγοντες και στις συνθήκες κοινωνικοποίησης τους κλπ... άλλοι παράγοντες ανάλογα με την οικογενειακή ιστορία του ατόμου, τις συνθήκες που αντιμετωπίζει κλπ...