Λίγα λόγια για μένα

Αγάπησα την ψυχοθεραπεία όταν την βίωσα ως εκπαίδευση και ως προσωπική εμπειρία γιατί κατάλαβα ότι είναι μια στάση ζωής μέσα από την οποία οι άνθρωποι μαθαίνουν πώς μπορούν να είναι μαζί χωρίς να χάνουν την ατομικότητά τους, να παίρνουν χωρίς ενοχές και να δίνουν μέσα από την αλληλεπίδραση.

 

»Το βιογραφικό μου

Θεραπευτικά Βιωματικά Σεμινάρια...
Επισκεφθείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ιστοσελίδα μας και ενημερωθείτε για τα θεραπευτικά βιωματικά σεμινάρια που διοργανώνονται.
Τί είναι η Ψυχοθεραπεία;
Είναι μια μορφή θεραπείας των ψυχικών διαταραχών και μια διαδικασία αναζήτησης και γνώσης του εαυτού μας .
Κατά την ψυχοθεραπευτική πορεία ένα εκπαιδευμένο άτομο (ψυχοθεραπευτής) συμφωνεί με ένα άτομο που του ζητά βοήθεια (θεραπευόμενος) να συνεργασθούν ώστε μέσα....
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2012, Ξενοδοχείο HYATT REGENCY Θεσσαλονίκη...

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ;

 


ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ;


Όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, κοινωνικής και μορφωτικής διαστρωμάτωσης ζούμε εμπειρίες και καταστάσεις που μας προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα και συμπτώματα (εκφρασμένα στο σωματικό ή ψυχικό επίπεδο) αλλά και δυσλειτουργίες στις διαπροσωπικές μας σχέσεις στην εργασιακή μας ζωή κλπ.
Άλλα άτομα αναγνωρίζουν και αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν δραστικά αυτές τις δυσκολίες ή τα όποια συμπτώματα και άλλα άτομα αποφεύγουν να τα δουν και να κάνουν κάτι για αυτά.
Τα άτομα που αποφασίζουν τελικά να ζητήσουν ψυχολογική βοήθεια και να απευθυνθούν σε έναν ειδικό έχουν μια υπεύθυνη και ώριμη στάση ζωής και ήδη με την απόφασή τους αυτή έχουν « γυρίσει το κλειδί στη κλειδωμένη πόρτα της ψυχής τους».


Γενικά, η Ψυχοθεραπεία έχει στόχο να προσφέρει μια υποστηρικτική και δημιουργική εμπειρία στους ανθρώπους ώστε να μπορούν άμεσα ή μακροπρόθεσμα να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα τους, να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τη συμπεριφορά τους, αλλά και να δημιουργήσουν υγιείς και λειτουργικές σχέσεις με τους άλλους γύρω τους.


Οι δυσκολίες, που καθιστούν συνήθως χρήσιμη κι αναγκαία την συμβουλευτική - ψυχοθεραπευτική παρέμβαση από ειδικά εκπαιδευμένο ψυχολόγο, μπορεί να είναι:

 

  • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΣΕΩΝ (Διαζύγιο, Δυσκολία στην επικοινωνία ζεύγους – παιδιών κλπ).
  • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Εργασιακό άγχος – Αδυναμία επίλυσης εργασιακών σχέσεων, ανεργία, επανακαθορισμός επαγγελματικής ταυτότητας κλπ).
  • ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ (Μελαγχολία - Κατάθλιψη κλπ).
  • ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ
  • ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΥΠΝΟΥ
  • ΑΓΧΟΣ – ΦΟΒΙΕΣ
  • ΠΑΝΙΚΟΣ – ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ
  • ΠΕΝΘΟΣ – ΑΠΩΛΕΙΕΣ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥ (ΜΕΣΩ EMDR)