Λίγα λόγια για μένα

Αγάπησα την ψυχοθεραπεία όταν την βίωσα ως εκπαίδευση και ως προσωπική εμπειρία γιατί κατάλαβα ότι είναι μια στάση ζωής μέσα από την οποία οι άνθρωποι μαθαίνουν πώς μπορούν να είναι μαζί χωρίς να χάνουν την ατομικότητά τους, να παίρνουν χωρίς ενοχές και να δίνουν μέσα από την αλληλεπίδραση.

 

»Το βιογραφικό μου

 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

(Ο Ρόλος της Ψυχοθεραπείας )

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ

ΛΙΛΙΑΝ ΚΟΥΒΕΛΑ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

 

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2012,
Ξενοδοχείο HYATT REGENCY Θεσσαλονίκη

Διαβάστε παρακάτω την τελική σύνθεση
από τις ομάδες που είχαν συμμετοχή στο βιωματικό σεμινάριο.

 

 

 

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ…

 

Αλλαγή και δύναμη, με αίσθηση αδιεξόδου, νοιώθοντας ανασφάλεια, αστάθεια, άγχος, μοναξιά αλλά και διατηρώντας το θάρρος το κουράγιο μας και την ελπίδα.

Προσπαθούμε να πορευτούμε με δυσκολίες πολλές στο εξωτερικό περιβάλλον αλλά και δυσκολίες μέσα μας, έχοντας εφόδια την εμπειρία και την πίστη στην αλλαγή - αυτή είναι η δύναμη μας.

 

Τα κύματα παλεύονται με προσαρμοστικότητα και αισιοδοξία ,όμως όταν είσαι μέσα σε αυτά νοιώθεις άγχος, αγωνία, φόβο, πολλές φορές «δεν θες να υπάρχεις», αλλά πρέπει να συνεχίσεις το ταξίδι να στηριχτείς στον εαυτό σου, στις δυνάμεις σου αλλά και στους άλλους.

 

Εμπειρία ζωής, μπορεί να είναι το ταξίδι στα κύματα, στη φουρτούνα και την κακοκαιρία και να σε γεμίζει αντιφατικά συναισθήματα όπως θλίψη-χαρά, ηρεμία – ανασφάλεια, ταραχή – αισιοδοξία… σαν το ταξίδι της ζωής τα συμπεριλαμβάνει όλα.

 

Φουρτούνα ή fortuna(τύχη); Από σένα εξαρτάται αν θα κάνεις τα «δύσκολα – ευκαιρία», αρκεί να βρεις τον εαυτό σου και να εμπιστευτείς τη δυνατότητά σου να είσαι διαφορετικός

 

Εμείς και όχι εγώ απέναντι στα προβλήματα, δεν είσαι μόνος σου υπάρχουν και άνθρωποι που επιθυμούν να βοηθούν τους άλλους, με ενσυναίσθηση, αγάπη και αυτό είναι μια ανακούφιση και λύτρωση

 

Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, αρκεί να διατηρήσεις το σεβασμό στις αξίες σου, να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

 

Αλλαγή, μέσα από την φαντασία, το χιούμορ, την εξωστρέφεια και την επικοινωνία με τους άλλους.

 

Μπορώ και στα δύσκολα, αν και δυσκολεύομαι να ξεπεράσω την απόρριψη, το αίσθημα εγκατάλειψης, την προδοσία, την άρνηση, τα αιφνιδιαστικά χτυπήματα, την απελπισία και όμως συνεχίζω… με πείσμα, πρωτοβουλία και θετική σκέψη.

 

Αλλάζουμε και προχωράμε, με επιμονή και μεθοδικότητα, βρίσκουμε τον εαυτό μας, φίλους και όλους αυτούς που μπορούν να μας βοηθήσουν καμιά φορά ακόμα και το κράτος δείχνει ένα ανθρώπινο πρόσωπο.

 

Το ταξίδι συνεχίζεται...δεν τα παρατήσαμε! Συνεχίσαμε με περηφάνια, δεν είναι εύκολο να πολεμήσεις την ενοχή, την απογοήτευση, τη μοναξιά αρκεί να αγωνιστείς με αποφασιστικότητα για να τα βγάλεις πέρα.

 

Δεν χάνεται ο κόσμος…… μόνο που πρέπει να διατηρήσεις το συναισθηματικό έλεγχο, να βγεις από τη στασιμότητα και την αδυναμία σου, να αποδεχτείς τις καταστάσεις.

 

Μη χάνουμε την αισιοδοξία η ζωή συνεχίζεται! Μέσα στην απόγνωση, την αμφιβολία, τις καταστροφές και τις απώλειες πάντα υπάρχει ελπίδα και αισιοδοξία, όλοι έχουμε κάπου να πιαστούμε...υλικά εφόδια, γνώσεις, εμπειρίες, φίλους, οικογένεια, σχέσεις.

 

Εγώ και η πορεία ζωής Πέρα από τον αποπροσανατολισμό, το θυμό, την αμηχανία, την αποθάρρυνση, υπάρχει πάντα σε αυτή τη πορεία και η γαλήνη, ο ενθουσιασμός, η δυνατότητα να δείξεις ευελιξία, να αλλάξεις τις συνήθειές σου και να προσαρμοστείς.

 

Οκτώ ιστορίες – οκτώ διαφορετικοί άνθρωποι. Το ταξίδι δεν είναι για όλους το ίδιο, ούτε οι δυσκολίες και οι εμπειρίες, ο καθένας βιώνει το ταξίδι διαφορετικά και ας ταξιδεύουμε όλοι μαζί.