Λίγα λόγια για μένα

Αγάπησα την ψυχοθεραπεία όταν την βίωσα ως εκπαίδευση και ως προσωπική εμπειρία γιατί κατάλαβα ότι είναι μια στάση ζωής μέσα από την οποία οι άνθρωποι μαθαίνουν πώς μπορούν να είναι μαζί χωρίς να χάνουν την ατομικότητά τους, να παίρνουν χωρίς ενοχές και να δίνουν μέσα από την αλληλεπίδραση.

 

»Το βιογραφικό μου

Θεραπευτικά Βιωματικά Σεμινάρια...
Επισκεφθείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ιστοσελίδα μας και ενημερωθείτε για τα θεραπευτικά βιωματικά σεμινάρια που διοργανώνονται.
Τί είναι η Ψυχοθεραπεία;
Είναι μια μορφή θεραπείας των ψυχικών διαταραχών και μια διαδικασία αναζήτησης και γνώσης του εαυτού μας .
Κατά την ψυχοθεραπευτική πορεία ένα εκπαιδευμένο άτομο (ψυχοθεραπευτής) συμφωνεί με ένα άτομο που του ζητά βοήθεια (θεραπευόμενος) να συνεργασθούν ώστε μέσα....
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2012, Ξενοδοχείο HYATT REGENCY Θεσσαλονίκη...

ΚΟΥΒΕΛΑ ΛΙΛΙΑΝ

Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια.Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Grenoble Γαλλίας με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία και την Παιδαγωγική Παιδιών με Νοητική Υστέρηση (1974-1979).


Ειδικεύτηκε στη Συστημική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία ατόμων, ομάδων και οικογενειών στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.


Έχει παρακολουθήσει ετήσιο σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στην ψυχοθεραπεία ομάδας», καθώς επίσης έχει λάβει εξειδίκευση και στη «Δυναμική Ψυχιατρική» σε σεμινάριο διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους.

Επίσης ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στην αντιμετώπιση του Ψυχικού Τραύματος και του Μετατραυματικού στρες με τη μέθοδο E.M.D.R. (Eye movement desensitization and reprocessing).

 

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει με παρουσιάσεις, ανακοινώσεις και ομάδες εργασίας σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και ημερίδες τις επιστημονικές εξελίξεις του χώρου της ψυχικής υγείας.


Από το 1978 έως το 1983 είχε αναλάβει τη διδασκαλία μαθημάτων ψυχολογίας σε φοιτητές ψυχολογίας, στο Αθηναϊκό Κέντρο Ανθρωπιστικών Μελετών και Επιστημών, στο Κέντρο Ψυχολογικών Μελετών Γ. Δολιανίτη και στο Αθηναϊκό Κέντρο Παιδαγωγικών Μελετών και Έρευνας.

 

Επίσης από το 1989 έως το 1991 δίδαξε μαθήματα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στους σπουδαστές του Αθηναϊκού Κέντρου Παιδαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (Α.Κ.Π.Ε.Σ.).

 

Από το 1983-1999 λειτουργούσε και διεύθυνε το ιδιωτικό της Νηπιαγωγείο στο Μαρούσι.
Το ίδιο χρονικό διάστημα συνεργάστηκε ως ψυχολόγος στο ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο «Ασκληπιείο Βριλησσίων».

 

Επίσης εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια και επόπτρια σπουδαστών ψυχολογίας, κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους στην κλινική ψυχολογία, στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Αθηνά» καθώς και στο ψυχιατρικό νοσοκομείο «Δρομοκαϊτειο».


Συνεργάστηκε επίσης ως ψυχολόγος με το Ειδικό Σχολείο «Δημιουργία», το οποίο ειδικεύεται στη φροντίδα παιδιών με ειδικές ανάγκες.

 

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια λειτουργεί ιδιωτικό γραφείο ως πιστοποιημένη ψυχολόγος και παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε ατομικό επίπεδο, καθώς επίσης σε ομάδες, οικογένειες (συμβουλευτική οικογένειας) και σε ζευγάρια (συμβουλευτική σχέσεων).


Κάθε χρόνο διοργανώνει διάφορα σεμινάρια και ψυχολογικούς μαραθώνιους σε θέματα σχέσεων, επικοινωνίας, αυτοεκτίμησης, κ.λ.π.

 

Συνεργάστηκε με τη Χάρις Κατάκη ως ψυχοθεραπεύτρια ατόμων, οικογενειών και ομάδων.

 

Είναι μόνιμη συνεργάτης του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων ως ερευνήτρια και ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων του Εργαστηρίου «Γέφυρες Παντού».

 

Επίσης ασκεί ψυχοθεραπευτικό έργο και στη Θεσσαλονίκη όπου παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε άτομα, ομάδες, οικογένειες και ζευγάρια.


Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Χάρις Κατάκη, είχε αναλάβει τη συγγραφή σεναρίων οικογενειακών σχέσεων, μέσα από το συστημικό τρόπο σκέψης, για την τηλεοπτική σειρά του MEGA «Οικογενειακές Υποθέσεις».


Είναι μέλος του Σ.Ε.Ψ. και έχει την πιστοποίηση Ψυχολόγου από τον Σ.Ε.Ψ.

 

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ).


Επίσης είναι πιστοποιημένο μέλος της European Association of Psychotherapy (EAP).