Κλινικη Ψυχολογος – Ψυχοθεραπευτρια Συμβουλος Οικογενειας – Ζευγους Μελος European Association for Psychotherapy E.A.P.

Κούβελα Λίλιαν

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Grenoble Γαλλίας με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία και την Παιδαγωγική Παιδιών με Νοητική Υστέρηση.

Ειδικεύτηκε στη Συνθετικό Μοντέλο Συστημικής Ψυχοθεραπείας στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων με εφαρμογή στην θεραπεία ατόμων, ομάδων και οικογενειών

Εκπαιδεύθηκε στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Υπνοθεραπεία.
Επίσης εκαπιδεύτηκε στην
Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία – Emotionally Focused Therapy (E.F.T.) ένα διεθνώς αναγνωρισμένο μοντέλο θεραπείας για ζευγάρια.

Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια E.M.D.R. (Eye Movement Desentization and Reprocessing) για την αντιμετώπιση του Ψυχικού Τραύματος και του Μετατραυματικού στρες.

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδας είχε πολυετή συνεργασία με το Αθηναϊκό Κέντρο Ανθρωπιστικών Μελετών και Επιστημών, το Κέντρο Ψυχολογικών Μελετών Γ.Δολιανίτη ,το Αθηναϊκό Κέντρο Παιδαγωγικών Μελετών και Έρευνας όπου δίδασκε Βασικές Αρχές Ψυχολογίας στους φοιτητές τμημάτων ψυχολογίας

Συνεργάστηκε  επί διετία με το Αθηναϊκό Κέντρο Παιδαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (Α.Κ.Π.Ε.Σ.),όπου δίδαξε μαθήματα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

Εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια και επόπτρια σπουδαστών ψυχολογίας, κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους στην κλινική ψυχολογία, στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Αθηνά» καθώς και στο ψυχιατρικό νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο».

Συνεργάστηκε  ως ψυχολόγος με το Ειδικό Σχολείο «Δημιουργία», το οποίο ειδικεύεται στη φροντίδα παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Από το 1983-1999 λειτουργούσε και διεύθυνε το ιδιωτικό της Νηπιαγωγείο στο Μαρούσι, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε ως ψυχολόγος στο ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο «Ασκληπιείο Βριλησσίων».

Τα τελευταία είκοσι  χρόνια λειτουργεί ιδιωτικό γραφείο στο Μαρούσι ως πιστοποιημένη ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια  και παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε ατομικό επίπεδο, καθώς επίσης σε ομάδες, οικογένειες (συμβουλευτική οικογένειας) και σε ζευγάρια (συμβουλευτική σχέσεων).

Επίσης παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και on-line συνεδρίες μέσω skype.

Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις, ανακοινώσεις και ομάδες εργασίας σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και ημερίδες.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ), και είναι πιστοποιημένο μέλος της European Association of Psychotherapy (EAP).

Υπηρεσίες

Φορμα επικοινωνιας

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας!

Ενημερώστε μας με email αν επιθυμείτε να σας κρατάμε ενήμερους για τις δράσεις μας, για όλες τις νέες τακτικές/μεθόδους,καθώς και για τις ημερομηνίες και ώρες των διαδικτυακών συναντήσεων που πρόκειται να λάβουν χώρα.