ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ψυχοθεραπεύτρια-κούβελα-Γνωσιακή-Κλινική-Υπνοθεραπεία

Με βάση το Συστημικό Συνθετικό μοντέλο ψυχοθεραπείας χρησιμοποιούμε τεχνικές και μεθόδους από άλλες προσεγγίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό προσφέρεται γνωσιακή συμπεριφορική κλινική υπνοθεραπεία.

Η Κλινική Υπνοθεραπεία αποτελεί μια σύγχρονη επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπεία που έχει να επιδείξει σπουδαία αποτελέσματα σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ψυχικής υγείας όπως αγχώδεις διαταραχές, συναισθηματικές διαταραχές, ψυχοσωματικές διαταραχές καθώς και σε ειδικές εφαρμογές όπως ο πόνος, η συναισθηματική υπερφαγία , ο ανώδυνος τοκετός, η αύξηση της αυτοπεποίθησης, η επίτευξη κορυφαίων επιδόσεων στα σπορ.

Ειδικότερα, η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία συνδυάζει δύο από τα πιο αποτελεσματικά μοντέλα στην αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών, ήτοι τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και την Κλινική Υπνοθεραπεία.

Η θεραπεία αφορά σε μια βραχεία ψυχοθεραπευτική παρέμβαση. Σε αυτές τις συνεδρίες εφαρμόζονται επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις που βοηθούν στη μείωση του άγχους, στην αύξηση της επίγνωσης, στην ενίσχυση της λογικής σκέψης, στην προαγωγή της ενσυνειδητότητας, στη ρύθμιση της σωστής φυσιολογίας κυρίως μέσω της αναπνοής.

Εφαρμόζονται τεχνικές φυσιολογίας όπως η εκπαίδευση στη ρυθμική και αναζωογονητική διαφραγματική αναπνοή, η προοδευτική χαλάρωση, η νευρομυϊκή χαλάρωση.

Εν συνεχεία, λαμβάνει χώρα η εκπαίδευση του ατόμου στο βαθύ άφημα, στη χαλάρωση και στη φυσική διαδικασία της υπνοθεραπείας που αποτελεί ένα τέλειο υπέδαφος επί του οποίου προάγεται η μάθηση και η εμπέδωση των πληροφοριών σε βαθύτερο επίπεδο.

Επιπλέον, λαμβάνουν χώρα συνδυασμένες τεχνικές εστίασης στο λογικό, ισορροπημένο, ήρεμο και προσαρμοστικό τρόπο σκέψης μέσω της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κλινικής Υπνοθεραπείας.

Αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας αποτελεί η εκπαίδευση στο Mindfulness ή Ενσυνειδητότητα όπου ο θεραπευόμενος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα προνόμια, τα οφέλη και τα μοναδικά ευεργετήματα της μη ταύτισης με τις σκέψεις, να εμπεδώσει έννοιες όπως η δημιουργική αδιαφορία, η απονία, η αφοβία και να εγκαθιδρύσει μέσα του την αναγνώριση, την αποδοχή, την ευγνωμοσύνη, την επιείκεια, την έλλειψη επικριτικότητας και την αγάπη προς τον εαυτό.

Ακολούθως, τεχνικές της Αναλυτικής Υπνοθεραπείας θα χρησιμοποιηθούν ώστε να γίνει μια βαθιά αναπλαισίωση συναισθημάτων που κωδικοποιήθηκαν σε πρώιμη παιδική ηλικία μέχρι ο θεραπευόμενος να νιώθει βαθιά άνετος και απελευθερωμένος.

Συμπληρωματικά και ενισχυτικά λαμβάνουν χώρα η εκπαίδευση του θεραπευόμενου στη Διεκδικητικότητα και σε Επικοινωνιακές Δεξιότητες, στοιχεία που θα βοηθήσουν το άτομο να βγάλει προς τα έξω όλη αυτήν τη σπουδαία εσωτερική εργασία που έχει συντελεστεί.